De perfecte balans tussen software en dienstverlening

Neem contact op

Over ons

Kune Group bestaat uit gespecialiseerde bedrijven die gezamenlijk voorzien in een totaaloplossing voor de overheid.

Algemeen

Met de bedrijven eLABBS, Exxellence, Prodicom, SMQ en VeloA helpt Kune Group overheden bij het klantgericht, eenvoudig, begrijpelijk en transparant maken van informatiestromen. In een wereld die steeds complexer wordt, wil Kune Group mensen, organisaties en de leefomgeving effectiever maken, en deze onderling aan elkaar verbinden. Dit doen wij door de toepassing van ICT & innovatie, excellente dienstverlening en kennisoverdracht.

Concreet betekent dit dat wij ons, op basis van jarenlange ervaring in het overheidsdomein, bezighouden met de ontwikkeling van innovatieve ICT-concepten, generieke softwareoplossingen, infrastructurele IT-oplossingen, het beheer en de implementatie van basisregistraties en organisatieadvies en procesbegeleiding op het gebied van structuur, databeheersing en cultuur.

Strategie

Kune betekent 'samen' in de taal Esperanto. Samen is een cruciale term in ons bestaan.

Kune Group brengt verschillende specialismen samen en stimuleert synergie tussen de verschillende bedrijven. Achter de schermen werkt Kune Group met de bedrijven samen als centrale backoffice.

Voor het behalen van gezamenlijke doelen werken onze mensen nauw samen met de klant, als een partner op gelijk niveau. Zij luisteren, staan open voor co-creatie en zijn pas tevreden als u dat ook bent!

Kune Group heeft haar ogen en oren open voor de samenwerking met kennispartners die een rol kunnen spelen in innovatieve totaalconcepten voor de overheid.

Bedrijven

Door verschillende specialismen samen te brengen, is Kune Group in staat om overheden volledig te ontzorgen. Van data-optimalisatie tot verandermanagement, Kune Group brengt software en dienstverlening samen.

eLABBS is hét lab voor innovatieve ICT-concepten. Innovatie inzetten om de beste service te realiseren voor klant, burger, patiënt en student, dat is waar eLABBS zich op richt.

Naar website

Met de software van Exxellence kunnen overheden de klant centraal stellen, hun digitale dienstverlening optimaliseren en inspelen op actuele landelijke thema’s.

Naar website

IT staffing, Projecten, Virtualisatie, Netwerken en Cloud. Wij zijn Prodicom, professionals die communiceren.

Naar website

SMQ is expert op het gebied van de basisregistraties en vakspecifieke applicaties. Als ervaringsdeskundige binnen de overheid is SMQ dé partner voor data-optimalisatie.

Naar website

VeloA helpt overheden effectief te opereren met advies en procesbegeleiding op het snijvlak van personele, organisatorische, financiële en IT-vraagstukken.

Naar website

Werken bij

Wil jij werken voor één van de bedrijven van Kune Group of onze centrale staf? Kijk dan hieronder naar openstaande vacatures of zend een open sollicitatie in!

Werken voor één van onze bedrijven of centrale staf betekent plaatsnemen tussen enthousiaste professionals. Gezamenlijk beschikken wij over jarenlange brede ervaring in het overheidsdomein. We delen onze kennis graag met je.

Vanuit onze specialismen dragen we allemaal een steentje bij aan de totaaloplossing voor de overheid. Wil je deel uitmaken van ons team? Kijk dan eens naar onze vacatures. Je kunt je sollicitatie sturen naar het e-mailadres bij de vacature.

Vacatures

Meer informatie

Kune Group
Welbergweg 80-84
7556 PE Hengelo (Ov.)
tel. +31 (0)74 – 71 10 268 
info@kunegroup.nl

Nieuws

Lees hier over nieuwe ontwikkelingen, implementaties en evenementen van Kune Group, eLABBS, Exxellence, Prodicom, SMQ en VeloA.

Even voorstellen....
Meer

Even voorstellen....

Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken mijzelf aan jullie allen voor te stellen.  

Mijn naam is John Siefkes 36 jaar en woonachtig in Erica. Samen met mijn vrouw en twee dochters wonen wij al een heel aantal jaren in het prachtige Drenthe.

Voor dat ik bij Exxellence werkzaam was heb ik ruime ervaring opgedaan binnen diverse IT bedrijven met een focus op semi-overheid en zorg. Naast diverse rollen als Account / Sales Manager ben ik de afgelopen anderhalf jaar actief geweest als business unit manager system integration. Met een  team van zes collega’s verzorgden wij integratie van informatie en processen stromen gebaseerd op standaarden binnen de zorg.  

Sinds 1 juni ben ik in dienst gekomen bij Exxellence in de rol van Business development manager. Naast mijn verantwoordelijkheid als accountmanager voor bestaande en nieuwe klanten is mijn rol breder opgezet. Het volgen van marktontwikkelingen, vertalen naar nieuwe proposities binnen onze eigen suite of samen met partners is een van de kerntaken. Daarnaast het managen en ondersteunen van complexere IT vraagstukken maken mijn rol dynamisch en uitdagend.

Mijn passie bestaat uit het adviseren en begeleiden van IT gerelateerde aanvragen, waarbij ik in samenspraak met organisaties en of eindgebruikers de juiste oplossing kan bieden. Graag kom ik in gesprek met u als organisatie om samen te kijken naar uw wensen en behoeftes om samen de volgende stap te zetten in de digitale toekomst.

Met WOZ-audit inzicht in de mate van kadastrale dekking van de WOZ-objecten
Meer

Met WOZ-audit inzicht in de mate van kadastrale dekking van de WOZ-objecten

SMQ biedt naast deze TAX audit ook een WOZ- en heffingsaudit aan voor gemeenten, waterschappen en woningcorporaties. Onze adviseurs over de werkwijze van deze audits: “Audits zorgen voor tijdswinst, zo kunnen organisaties zich focussen op andere werkzaamheden”.

Hoe gaat een WOZ audit in zijn werk?
“In een WOZ audit controleren we de onderliggende gegevens. De waarderingskamer heeft een gegevenswoordenboek, de normatie. Deze normatie nemen wij over en die gegevens toetsen wij. We controleren bijvoorbeeld of de gegevens compleet zijn. Een belangrijk onderdeel zijn de kadastrale gegevens, die moeten actueel zijn. In de meting zijn ook een aantal subjectcontroles opgenomen, omdat dit een belangrijk gegeven is in de WOZ-administratie. Met name voor de volledigheid van de heffingen is het belangrijk dat de subjecten op een juiste manier geregistreerd zijn. Andere toevoegingen zijn de waarde controles en de controles aan de hand van objectcoderingen.”

Hoe beoordeel je de actualiteit van die gegevens?

“We maken een confrontatie tussen de BKR gegevens van het Kadaster en het WOZ gegevens bestand van de gemeente. Aan de hand van queries in onze tool kunnen we de gegevens vergelijken.”

Wat is het verschil met het volledigheidsonderzoek?

“Deze meting sluit ook aan bij het volledigheidsonderzoek van de Waarderingskamer. Alle controles die door de Waarderingskamer uitgevoerd worden zijn ook in deze rapportage vertegenwoordigd, aangevuld met een aantal extra controles.
Een belangrijk verschil met het volledigheidsonderzoek is de werkwijze bij de toetsing van de kadastrale volledigheid. In deze meting maken we geen gebruik van entiteit 51 uit het Stuf-TAX bestand omdat deze gegevens vaak niet actueel en volledig zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor de percelen die vervallen zijn. In deze meting gaan we uit van een gecorrigeerd GKS bestand (gemeentelijk kadastraal systeem). Om tot dit GKS bestand te komen worden de filiaties die niet meer actueel zijn verwijderd en de totale oppervlakte gecorrigeerd met de oorspronkelijke oppervlakte van de unieke gehele percelen. Aan de hand van de zakelijk gerechtigden in het GKS worden daarnaast ook de 1: n situaties getoetst.”

Wat ontvangt een gemeente na een audit?
"In deze rapportage worden de resultaten gepresenteerd van de kwaliteitscontrole op de WOZ-gegevens. Aan de hand van een Stuf-TAX bestand en een aantal kadastrale tabellen is er een analyse uitgevoerd. Deze analyse is gebaseerd op de kwaliteitseisen die zijn vastgelegd in:

  • Waarderingsinstructie
  • Gegevenswoordenboek WOZ
  • Normatiek, zoals gepubliceerd op de site van de Waarderingskamer

Wij geven conclusies en aanbevelingen waarmee zij aan de slag kunnen. Wij presenteren het rapport samen met de gegevenslijsten. Zo hebben zij een duidelijk beeld waar een optimalisatieslag mogelijk is."

Bent u al “AVG Ready”?
Meer

Bent u al “AVG Ready”?

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming in werking. Wat betekent dat voor...

Lees het hele bericht

Contact

Heeft u een vraag en/of opmerking? Neem dan contact met ons op via tel. 074 - 711 0268 of het onderstaande contactformulier. Wij vinden het belangrijk om optimaal in uw informatiebehoeften te voorzien en staan u graag te woord!

Kune Group

Welbergseweg 80-84
7556 PE Hengelo (O)

Routebeschrijving

Kune Group contactformulier

Kune Group contactformulier

Kune Group
Welbergweg 80-84
7556 PE Hengelo (Ov.)
+31 (0)74 – 71 10 268 
info@kunegroup.nl

Disclaimer

De voorwaarden van deze disclaimer zijn van toepassing op deze website www.kunegroup.nl, tevens te benaderen via www.kune-group.nl en www.kunegroep.nl. Door deze websites te bezoeken en/of de via deze website aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer.

Gebruik van de website van Kune Group
De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend.

Websites van derden
Kune Group aanvaardt geen aansprakelijkheid en geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud, het gebruik of de beschikbaarheid van websites waarnaar wordt verwezen of die verwijzen naar deze website. Het gebruik van dergelijke links is voor eigen risico.

Informatie gebruiken
Kune Group behoudt zich alle intellectuele eigendomsrechten en andere rechten voor met betrekking tot alle op of via deze website aangeboden informatie (waaronder alle teksten, grafisch materiaal en logo’s). Het is niet toegestaan informatie op deze website over te nemen, te downloaden of openbaar te maken, te verspreiden of in grote mate te vermenigvuldigen zonder voorafgaande toestemming van Kune Group. U mag informatie op deze website wel afdrukken en/of downloaden voor kleinschalig en/of persoonlijk gebruik.